کنجاله سویا
کنجاله سویا
قیمت به ریال : تماس بگیرید
به ازای هر کیلو گرم.
کد کالا : N127
    • مشخصات کلی
    • مشخصات فنی
     
    .کنجاله  یا Biomass چیست؟ کنجاله بازمانده‌ی جامدی است که پس از روغنکشی از دانه‌های روغنی بجا می‌ماند
     
    بازمانده‌ی هر چیزی چون دانه سویا، دانه کلزا، دانه آفتابگردان، کنجد، زیتون، انگور، کرچک و امثال آنها که فشرده و آب یا روغن آن گرفته می‌شود کنجاله نامیده می‌شود.
    کنجاله‌ها از نظر پروتئین و مواد غذایی غنی هستند و برای خوراک‌ دهی به ماکیان، ماهی‌ها و دیگر حیوانات ارزشمند هستند. کنجاله‌ ها را معمولاً به قطعات کوچک‌تر می‌شکنند یا آرد می‌کنند. کنجاله برخی دانه‌ها از جمله کرچک و درخت جلا برای خوردن سمی است و از آن‌ها تنها به عنوان کود بهره می‌گیرند.
    کنجاله‌های روغنی به خاطر داشتن میزان پروتئین بالا، می‌تواند به عنوان مکمل غذایی در نظر گرفته‌شود. شماری از کنجاله‌های روغنی به ویژه انواع خوراکی آن، برای فرایندهای زیست‌شناختی بهه عنوان سوبسترا، پیشنهاد شده‌اند. از آنها در فرایند تخمیر برای تولید آنزیم‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، قارچ‌ها، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر موارد استفاده شده‌است.
    ماده جامد بازمانده از گندم و برنج، سبوس، از نیشکر، مَلاس و از چغندر، تفاله نامیده می‌شود.
    در نپال از کنجاله گردوی ایرانی در آشپزی بهره می‌گیرند.
    می توان در ترجمه از واژه "کنجاره" یا "کنجاله" به جای واژه biomass استفاده کرد.
    کنجاله سویا Soybean Meal
    تا سال 1375 کنجاله سویا، تقریباً جایگاهی در سبد محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور نداشت، اما از این سال به بعد کنجاله سویا به تدریج جای خود را به عنوان یکی از محصولات ضروریی کشاورزی در کشور باز کرد و این روند تا جایی پیشرفته است که امروز تصور بازار محصولات کشاورزی ایران بدون وجود کنجاله سویا تقریباً محال است و اگر برای مدت یک هفته عرضه این کالاا به بازار با اخلال مواجه شود، بازار گوشت و مواد پروتئینی کشور به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. هم اکنون سالانه نزدیک به 2.5 میلیون تن کنجاله سویا در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد کهه بخش قابل توجه آن در بخش خوراک دام و طیور به کار گرفته می‌شود.

    کنجاله سویا یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه دام و طیور و منبع اصلی تأمین پروتئین مورد نیاز دام و طیور و در نتیجه مهم‌ترین نهاده‌های تولید گوشت در ایران و بسیاری از کشورهای جهان است. اینن محصول که از دانه سویا استحصال می‌شود،‌در کنار ذرت بخش عمده خوراک دام و طیور را در کشور تشکیل می‌دهد. اهمیت کنجاله سویا در بازار محصولات کشاورزی ایران به حدی است که درر تابستان سال 91 اختلال چند روزه در ورود و توزیع این کالا در کشور منجر به وقوع نوسان بسیار زیادی در قیمت گوشت مرغ شد. در عین حال با وجود اهمیت بسیار زیاد کنجاله سویا در تأمینن خوراک دام و طیور کشور، وابستگی نزدیک به 100 درصدی ایران به واردات کنجاله و دانه سویا نقطه ضعف بزرگی در این زمینه به شمار می‌رود.
    وابستگی روز افزون صنعت دام و به ویژه طیور کشور به کنجاله سویا، منجر شده است تا هرگونه نوسان قیمت این محصول از نگاه فعالان بازار آن به دقت و حساسیت پیگیری شود. این نوسانات در برخی مقاطع، دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی در خصوص وضعیت تأمین کنجاله سویا و قیمت‌های آتی به وجود آورده است.
    سویا از خانواده دانه‌های روغنی است و تقریبا 55 درصد تولید کل دانه‌های روغنی را به خود اختصاص داده است. این محصول در حال حاضر مهم‌ترین دانه روغنی است که در سراسر جهان تولیدد می‌شود. کنجاله سویا نیز همانطور که از نام آن مشخص است از این دانه روغنی استحصال می‌شود.
    سابقه تولید سویا در جهان به 5 هزار سال قبل در کشور چین باز می‌گردد. سپس در سال 1804 ملوانان آمریکایی، سویا را به عنوان یک خوراک ارزان قیمت برای گوسفندان از چین به آمریکا بردند.. این محصول برای نخستین بار در سال 1829 در آمریکا تولید و در مصارف مختلفی از جمله تولید سس سویا، جایگزینی ارزان قیمت برای قهوه سربازان در خلال جنگ‌های داخلی، کود کشاورزی سازگار با محیط زیست و خوراک دام مورد استفاده قرار گرفت. آمریکایی ها چند دهه بعد از خواص فراوان سویا به عنوان منبع سرشار از پروتئین و روغن پی بردند.
    در سال 1918 تولید روغن از سویا آغاز شد اما رویداد مهمی که استفاده از سویا را به شدت افزایش داد جنگ جهانی دوم بود. در این جنگ تولید روغن از سایر منابع کاهش یافت در نتیجه چاره‌ای نبودد جز اینکه طرفین، برای تولید روغن خوراکی به سویا متوسل شوند. منابع پروتئینی جایگزین در غذای انسان و خوراک دام بود.
    عوامل دیگری نیز در توسعه استفاده از سویا موثر بود. ابداع روش‌های فناورانه جدید مبتنی بر افزایش روغن سویا برای مصارف انسانی و نیز توسعه فرآیندهای استحصال برای استخراج کاراترر روغن و تولید کنجاله با کیفیت بالاتر که پروتئین کمتری از دست داده باشد، از جمله این عوامل بود. در دهه 1970 و 1980 در آمریکا از سویا به طلایی که رشد می‌کند تعبیر می‌شد.
    کنجاله سویا از فرآیند‌ استحصال روغن از دانه سویا، به دست می‌آید. سویا گیاهی است که به خاطر دانه خوراکی آن کشت می‌شود. سویا به لحاظ میزان رشد و شکل ظاهری آن از تنوع زیادیی برخوردار است. ارتفاع انواع گیاه سویا از 20 سانتی‌متر تا 2 متر مشاهده شده است. خوشه‌های سویا، ساقه و برگ‌های این گیاه توسط رشته‌های قهوه‌ای یا خاکستری پوشیده شده است. میوه این گیاه بسته پشمینی است که در خوشه‌های 3 تا 5 تایی در کنار هم قرار می‌گیرد. هر بسته معمولاً از 2 تا 4 دانه 5 تا 11 میلی‌متری تشکیل می‌شود. سویا در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی از جمله مشکی، قهوه‌ای،، آبی،‌زرد و سبز کشت می‌شود. علامتی که بر روی پوسته دانه سویا دیده می‌شود پیوندگاه گیاه است. در یک گوشه این پیوندگاه شکاف بسیار ریزی دیده می‌شود که امکان جذب آب را برای دانه فراهمم می‌سازد.
    دانه سویا به خاطر کیفیت بالای روغن و پروتئین آن از ارزش بالایی برخوردار است. کنجاله سویا در کارخانه‌های مدرن از دانه سویا استحصال می‌شود و منبعی سرشار از پروتئین و انرژی است.. کنجاله به دو روش از سویا به دست می‌آید که عبارتند از: روش استحصال حلال و روش فشار مکانیکی. روش استحصال حلال با استفاده از گاز هگزان، هم اکنون متداول‌ترین روش برای استخراجج روغن سویا و در نتیجه تولید کنجاله سویا است. در شرکت کشت و صنعت خزل حداکثر کنترل و دقت صورت می‌گیرد تا کیفیت محصول به دست آمده به لحاظ ترکیب محتویات و مشخصات فیزیکی درر بالاترین میزان خود باشد. پروتئین با کیفیت موجود در کنجاله سویا، خوراک مورد نیاز برای تولید محصولات با کیفیت دام و طیور تأمین می‌کند. کنجاله سویا منبع نسبتا سرشاری از فسفر است که برایی رشد و تقویت استخوان‌بندی دام و طیور ضروری است. در سطح دنیا، کنجاله سویا 69 درصد منابع پروتئینی مورد نیاز دام و طیور را تأمین می‌کند. و پس از آن کنجاله کلزا یا کانولا Canola 13 درصد، کنجاله پنبه دانه 6 درصد، کنجاله آفتابگردان 5 درصد قرار دارند. با این حال در آمریکا این نسبت به 92 درصد می‌رسد. به طور مستقیم 48 درصد کنجاله سویا در جهان به مصرف خوراک مرغ، 26 درصد به خوراک سایر پرندگان، 21 درصد به مصرف خوراک دام و 3 درصد هم به عنوان خوراک ماهی مصرف می‌شود.
    کنجاله سویا‌ی مورد استفاده در خوراک دام و طیور در یک تقسیم‌بندی کلی به دو نوع معمولی با 43 تا 44 درصد پروتئین و کنجاله سویای پوست‌کنده با 47 تا 49 درصد پروتئین تقسیم‌بندی می‌شود.. امروزه در کارخانه‌های مدرن استحصال سویا، سویای با 35 درصد پروتئین و 18 درصد روغن، به روش استحصال حلال، تحت عملیات اسختراج قرار گرفته و تقریباً تمام روغن آن استحصال می‌شود.. سویایی که روغن آن استخراج شده است اکنون حاوی پروتئین، کربوهیدرات‌ها مواد معدنی و ویتامین‌هاست. در این مرحله پوست دانه سویا که قبلا جدا شده بود، مجدداً با کنجاله سویا مخلوط می‌شود تاا میزان پروتئین آن به سطح 44 درصد برسد.

    مشخصات فنی کالا
    رطوبت 11 تا 12 درصد
    چربی 1 تا 1/5 درصد
    پروتئین مرطوب 43 درصد

    خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
    4/10 (تعداد آرا 163 نفر )